#
photo

Succesvol projecten leiden

Inhoud - In deze leergang gaan we in op het leiden van projecten die wel de eindstreep halen. Betrokkenheid creëren en een scherpe focus op het eindresultaat spelen hierin een cruciale rol

Doelgroep - Projectleiders, van kleinere en/of middelgrote projecten. Zowel beginnend als ervaren

Duur - 3 dagen

Data - 17-09-2024, 26-09-2024, 08-10-2024

Begeleiders - Ivo Konings, Rob Schers

Kosten - € 1.500,- per persoon (inclusief materiaal en lunch)

Deelnemers - 10

Vaak zien we dat er goede projectinitiatieven worden opgestart, maar dat ze de eindstreep niet halen. Of dat het veel meer tijd heeft gekost dan vooraf was bedacht. Zonde van de vele uren én frustrerend voor alle betrokkenen die zich met enthousiasme hiervoor hebben ingezet. In deze leergang gaan we in op het leiden van projecten die wél de eindstreep halen. Betrokkenheid creëren en een scherpe focus op het eindresultaat spelen hierin een cruciale rol. Als projectleider krijg je een duidelijk zicht op het spel met de opdrachtgever en andere betrokkenen.

Deze aanpak is gericht op het bereiken van CAT-resultaten (concreet, afdwing-/beloofbaar en tastbaar) waarbij een verzameling van samenhangende activiteiten gefaseerd en beheersmatig worden gepland en uitgevoerd en waarbij grip en zekerheid ontstaat op het bereiken van het resultaat.

Hierbij kan gedacht worden aan resultaten die niet zo vaak geleverd worden, maar wel beloofbaar en/of afdwingbaar zijn omdat de organisatie zelf de invloed, capaciteit, het geld en of de capaciteit heeft. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld het bouwen van een nieuw eigen onderkomen, het invoeren van betaald parkeren, het invoeren van een nieuw kwaliteitssysteem, etc.

Dit ga je ontwikkelen:
•  Inzicht krijgen in - en handvatten voor het hanteren van het “spel” tussen opdrachtgever en opdrachtnemer en het inrichten van de besluitvorming in het project
•  Hoe je het CAT-resultaat voor een project formuleert
•  Hoe je een project faseert en beheerst 
•  Hoe je meerdere projecten tegelijk opzet
•  Hoe je een Project Start Up opzet en begeleidt

Over de basis leergang:
•  Een intensief programma van 3 dagen. Het verdient aanbeveling eerst de workshop “De klus bepaalt de aanpak” 
•  Je krijgt een uitgebreid naslagwerk met verdiepende informatie en instrumenten 
•  Deze leergang kan ook incompany worden aangevraagd. Neem hiervoor gerust contact met ons op (Chantal Fokker, cf@collegamento.nl)
•  Onze Algemene voorwaarden zijn van toepassing 


 

Meld je aan!Terug naar overzicht
image

Meld je hier aan!

Of ga naar contactformulier