Hoe krijg je netwerksamenwerking werkend?

Onze inspiratiesessie “Samenwerken in netwerken” op donderdagmiddag 14 november 2019 was goed bezocht. En door de combinatie van een persoonlijk en echt verhaal als aftrap, een mix van beslissers uit gemeente, ouderenzorg, GGZ, welzijn, onderwijs en corporaties die ervaringen en verbazing deelden en heerlijke, gezonde hapjes was het een groot succes.

Thema was deze keer: hoe kom je tot een effectieve (netwerk)samenwerking?
Veel maatschappelijke vraagstukken van dit moment kunnen alleen in samenwerking tussen gemeenten en publieke en maatschappelijke organisaties in welzijn, zorg, wonen, werken, onderwijs en vervoer aangepakt worden. Dit zorgt voor een impuls in de samenwerking.

 

Edith van den Berg, directeur-bestuurder van Delft Support

Edith van den Berg, directeur-bestuurder van Delft Support vertelde op welke wijze zij de samenwerking binnen de gemeente en met de vele partijen in het veld heeft vormgegeven. Hoe zij is omgegaan met de driehoek ‘ambities, belangen en invloed’ en welke proceskeuzes ze heeft gemaakt. Een spannend en inspirerend verhaal over de zoektocht om de toegang goed te organiseren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Annette de Ruiter, adviseur Collegamento

Vervolgens zette Annette de Ruiter uiteen wat zij als de belangrijke elementen van netwerksamenwerking ziet. Ze ging daarbij in op de samenhang tussen ambities, belangen & invloed, het creëren van juiste randvoorwaarden en het kiezen van de juiste aanpak. Haar kernboodschap: wanneer je bij de start van een samenwerking goed weet wat je wilt bereiken en hoe je dat kunt doen, is de kans van slagen veel groter.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot slot gingen managers en beslissers uit diverse delen van het publieke domein met elkaar in gesprek over eigen casuïstieken. Dit leverde mooie, schurende gesprekken op met verschillende inzichten maar ook met herkenning van elkaars praktijk.

 

 


Meer nieuws

Duurzame inzetbaarheidsscan voor de Zorg | DIZ-scan

Humanitas Deventer: wijzer uit de crisis met corona-ondersteuning

Grip op de woningbouwopgave