#
Mijn kwaliteit van leven

Mijn kwaliteit van leven

Training 'Mijn kwaliteit van leven'

Jij zorgt voor mensen. In een verpleeghuis of als wijkverpleegkundige. En als zorgzaam type wil je die zorg zo goed mogelijk verlenen. Altijd. Maar wanneer doe je dat? Wat zijn de behoeftes, wat willen mensen (nog) met hun leven, wat zijn hun ambities en dromen? En: welke zorg en ondersteuning is daarbij nodig? Om dat te ontdekken, is het waardevol om het gesprek aan te gaan met de cliënt en eventueel met de omgeving. Om je daarbij te helpen, heeft Patiëntenfederatie Nederland een vragenlijst ontwikkeld. De onderwerpen? Die gaan over het dagelijks leven, de gezondheid, de omgeving en de zorg. Zo beslissen jullie samen welke zorg passend is en hoe de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk kan zijn. Onze rol? Wij trainen jou in het gebruiken en toepassen van deze vragenlijst. 

Een stem voor de cliënt: samen beslissen met ‘Mijn kwaliteit van leven’
Deze vragenlijst is een goede voorbereiding op het ‘Samen Beslissen-gesprek’ over passende zorg en ondersteuning. De vragenlijst sluit aan bij de uitgangspunten van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg en het Kwaliteitskader wijkverpleging en kan je toepassen binnen de bestaande werkprocessen van de VVT-sector. De uitkomsten maken zichtbaar wat de zorg bijdraagt aan de kwaliteit van leven van cliënten. Daar kun je wat mee! 

Aan de slag: de training voor deze methode
Om het maximale uit deze vragenlijst te kunnen halen, hebben wij speciaal hiervoor een training ontwikkeld. Tijdens twee bijeenkomsten van twee uur laten we zien hoe het vragensysteem werkt, hoe je dat integreert in jouw werkwijze, wat het je kan brengen en krijg je handvatten om het goed werkend te krijgen in de praktijk. Het eerste deel is online, waarbij we kennismaken, een instructiefilmpje bekijken en starten met het maken van een plan van aanpak. In het  tweede deel  gaan we aan de slag met gespreksvoering. We gaan dit oefenen aan de hand van meerdere scenario’s en bespreken de hobbels die je onderweg al bent tegengekomen. Sommige vragen kunnen namelijk gevoelig liggen. Of je krijgt te maken met weerstand. Na deze training heb jij jouw doel bereikt: je kunt op het juiste moment een goed gesprek aangaan met cliënten om zo de zorg te verbeteren.

Voor iedere verpleeghuis of wijkverpleging
Wil jij samen met jouw collega’s aan de slag met Mijn kwaliteit van leven en deze training volgen?
Aanmelden kan via: https://trainingen.collegamento.nl/mijnkwaliteitvanleven

Of ontvang je liever eerst nog wat meer informatie? 
Neem dan contact op met Karen Achterberg (ka@collegamento.nl)  

Werk je al met mijn kwalititeit van leven?
En heb je vragen over het aanmeldproces over de online omgeving van jouw organisatie oor Mijnkwaliteitvanleven.nl?
Klik dan op deze link/invulhulp voor een filmpje met uitleg. 

photo

image

TERUGBELVERZOEK

Of ga naar contactformulier
photo
WIL JE ADVIES?

Kom vrijblijvend in contact met een van onze adviseurs!