Over Myriam Sluijter

Kijken naar mogelijkheden en kansen, in plaats van naar problemen

Bij Myriam zit het glas altijd halfvol. Van nature kijkt zij naar mogelijkheden en kansen, in plaats van naar problemen. En dat is ook de manier waarop ze de meest complexe vraagstukken op het gebied van strategie, veranderkunde of ontwikkeling aanpakt. Met een helikopterview kijkt ze naar het hele systeem organisatie – teams – medewerkers, en de context erom heen. Daarbij neemt Myriam het niet over, maar geeft ze als een betrokken buitenstaander input waardoor de organisatie vanuit eigen kracht de juiste stappen kan zetten. 


Complex maatwerk
Of het nu gaat om een strategie die geïmplementeerd moet worden of een intern ontwikkelproces omdat het overzicht kwijt is: iedere opdracht is maatwerk. Hoe complexer en dynamischer het vraagstuk, hoe enthousiaster Myriam wordt. Gevoelige setting? Ook dat is geen probleem. Daarbij wil ze alle lagen bereiken en raken, niet alleen het bestuursniveau. Juist het vertalen naar de professionals die het moeten gaan doen en de plannen die op papier staan werkend krijgen, geeft energie. Dat lukt Myriam, doordat ze oprecht aandacht heeft voor mensen. Zo maakt ze snel verbinding en krijgt ze het vertrouwen. Met haar ervaring kan ze zich bovendien goed verplaatsen in alle posities. Dat gecombineerd met een analytisch, probleemoplossend vermogen zorgt ervoor dat vraagstukken écht worden opgelost. 

Ervaring
Myriam studeerde Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Utrecht en MBA-Health aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zij bekleedde in haar loopbaan verschillende senior managementfuncties en deed als programma- en projectmanager ruime ervaring op in het begeleiden van grootschalige reorganisatie- en verandertrajecten.

“Keuzes maken is voor mij synoniem aan lef, ‘persoonlijk’ leiderschap en weten wat je wilt. Daarbij is het helemaal geen probleem om de gebaande paden te verlaten, als je het maar bewust en transparant doet om iets te bereiken. Ik help organisaties bij het realiseren van hetgeen ze voor ogen hebben door middel van een kritische, objectieve blik en een planmatige aanpak.”
 

Terug naar overzicht
image

TERUGBELVERZOEK

Of ga naar contactformulier
photo
WIL JE ADVIES?

Kom vrijblijvend in contact met een van onze adviseurs!