Over Rob Schers

Teams beter en resultaatgerichter laten samenwerken, waardoor er meer voldoening en (werk)plezier ontstaat: dat is de missie van Rob.

Energiek en een sterk inlevingsvermogen. Een open en scherpe blik. Werken vanuit persoonlijk contact. Dit zijn drie elementen die Rob’s werkwijze kenmerken. Hij start altijd met de persoonlijke connectie: de persoon van de opdrachtgever, de ambities en de vraag achter de vraag. Vanuit die aansluiting gaat hij op zoek naar de ingrediënten om de beoogde verandering in beweging te krijgen. Daarbij maakt Rob het vraagstuk transparant en behapbaar, is hij scherp op de collectieve ambitie en richt hij zich op kleine successen groter maken. 


Energie, creativiteit en perspectief 
Teams beter en resultaatgerichter laten samenwerken, waardoor er meer voldoening en (werk)plezier ontstaat: dat is de missie van Rob. Daarbij wil hij verbinding voelen. Want dat zorgt voor energie, creativiteit en perspectief. Drie elementen die volgens Rob onmisbaar zijn om een status quo te doorbreken of situaties te veranderen. Of hij op tactisch of operationeel niveau aan de slag gaat, maakt niet uit: Rob zet zich in van planvorming tot realisatie. Bij het behalen van de doelen heeft hij aandacht voor de complexiteit waarin iedereen werkt. Rob focust zich daarbij op wat wél goed gaat. Door dat zichtbaar te maken en te benutten, boekt hij al snel vooruitgang. En daarbij wil hij rust en ritmiek creëren in hoe mensen samenwerken. De tijd nemen om elkaar te ontmoeten en onderwerpen te bespreken. Dat is belangrijk! Als tijd nemen onder druk staat, creëert Rob die ruimte en laat zien dat het leidt tot betere resultaten. Zijn oneliner? ‘Dingen gebeuren niet voor niets, leer van het verleden en focus op het heden.
 

Ervaring
Rob heeft Bedrijfskunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en is eerst aan de slag gegaan als leidinggevende en vervolgens als organisatieadviseur. Daarnaast heeft hij kennis en ervaring opgedaan op het gebied van Lean Six Sigma, Project- & Programma Management, Veranderkunde, Teamcoaching en Systemisch Werken. Deze mix is zijn basis om bij iedere organisatie goed te kijken welke aanpak nodig is voor een succesvol [verander]traject. Hij richt zich graag op de zorg- en onderwijsbranche, omdat hij van toegevoegde waarde wil zijn voor organisaties die gericht zijn op het welzijn en de ontwikkeling van mensen. 

“Keuzes maken gaat bij mij over echt voelen dat je het wilt. De intrinsieke motivatie. En daarnaast dat het een belofte is die je uitspreekt naar elkaar toe. Houd vervolgens vast aan die keuze voor een afgesproken tijd, evalueer regelmatig en laat je niet afleiden. 
 

Terug naar overzicht
image

TERUGBELVERZOEK

Of ga naar contactformulier
photo
WIL JE ADVIES?

Kom vrijblijvend in contact met een van onze adviseurs!