Onze aanpak

Werkwijze & werkveld
Bij Collegamento gaan we bij elke opdracht op zoek naar een passende aanpak waarmee je het vraagstuk doeltreffend kunt oplossen. Een vertrekpunt dat vanzelfsprekend lijkt, maar in de praktijk vaak niet genoeg aandacht krijgt of zelfs wordt genegeerd. De eerste stap is dus steeds om samen met de opdrachtgever een aanpak op maat te bepalen. We focussen daarbij op een aantal kernvragen:

  • Wat is het vraagstuk en in welke context speelt het?
  • Welke keuzes kunnen/moeten worden gemaakt om het vraagstuk succesvol te hanteren?
  • Wat zijn de consequenties van de keuzes en accepteert de opdrachtgever deze consequenties?
  • Hoe pakken we het vraagstuk aan en hoe hanteren we de consequenties?
  • Wie speelt welke rol bij de uitvoering van de gekozen aanpak?

Contextuele dynamiek vergt flexibiliteit
De interne en externe context van onze opdrachtgevers verandert vaak snel. Mede daarom geloven wij niet in een pasklare aanpak waarin alle stappen van begin tot eind vastliggen. De dynamiek van de context vraagt om continue monitoring en waar nodig bijstelling van de aanpak. Ook dat doen we samen met de opdrachtgever.

Ons werkveld
Collegamento ondersteunt organisaties in het publiek domein bij uiteenlopende vraagstukken. Daarbij valt een aantal regelmatig terugkerende thema’s te onderscheiden, met name:

Meer weten?
Benieuwd hoe Collegamento u kan ondersteunen ? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Of bekijk onze projectenkaart voor een overzicht van actuele en afgeronde opdrachten.