#
photo

Collegamento lanceert binnenkort de Leer- & ontwikkelacademie

Helpen bij het maken van keuzes én inzicht krijgen in de consequenties van die keuzes.
Dat is wat Collegamento doet voor opdrachtgevers. Maar ook de keuzes in de praktijk realiseren en de consequenties hanteren. Hierbij begeleiden wij organisaties op individueel, team- en organisatieniveau. Deze ontwikkeltrajecten zijn binnenkort ook te volgen als training met open inschrijving, waarbij maatwerk natuurlijk de kern blijft. Onze ondersteuning is namelijk altijd verbonden met het vraagstuk in de praktijk en de context waarin het vraagstuk zich afspeelt. 

Keuzes maken en hanteren
Om gemaakte keuzes te kunnen realiseren, zetten wij vaak ook in op het ontwikkelen van individuen, teams of de gehele organisatie. Persoonlijk leiderschap, succesvol samenwerken en leiderschap als hefboom voor verandering zijn vaak belangrijke thema’s waarvoor wij deze ontwikkeltrajecten inzetten. Daarnaast helpen wij om een effectieve aanpak te kiezen en toe te passen op de opgave.
‘De klus bepaalt de aanpak’, procesmatig, projectmatig, procedurematig en programmatisch werken zijn daarbij essentiële thema’s.

Vraag naar trainingen
Al meer dan 15 jaar helpen we onze opdrachtgevers met deze ontwikkeltrajecten in het professionaliseren en ontwikkelen van mensen. Dit wordt zeer gewaardeerd. Tot nu toe hebben wij altijd gekozen voor maatwerk binnen onze adviestrajecten. We krijgen echter steeds vaker de vraag of we trainingen willen geven waar een individuele of collectieve open inschrijving voor mogelijk is. Om aan deze vraag tegemoet te komen lanceren we de ‘Leer- & ontwikkelacademie’.  

Ontwikkellijnen en trainingen 
Wat kun je verwachten van onze academie? We bieden vier ontwikkellijnen aan met daarbinnen verschillende trainingen. Alle trainingen zijn zowel via open inschrijving als incompany te volgen. Dit laatste kan ook nu al.
De ontwikkellijnen zijn:
•    Persoonlijke- en teamontwikkeling;
•    Planmatig werken: ‘klussen en aanpakken’;
•    Leiderschaps- en cultuurontwikkeling;
•    Specifieke trainingen voor professionals in de zorg.

Onderscheidend en praktisch
Wij bieden geen standaard trainingen. Wat dan wel? Aan deze zes kenmerken herken je onze trainingen: 
•    Sluiten altijd aan op actuele vraagstukken van organisaties of personen in het publieke domein; we kennen de ‘taal’ van de sector;
•    Praktijktheorie: handvatten die werken in de praktijk en die wij zelf ook succesvol gebruiken bij onze opdrachten;
•    Hanteerbaar maken van ingewikkelde en complexe opgaven;
•    Gebruik van bewezen werkende aanpakken die los staan van ‘hypes’;
•    Trainingen zijn op elkaar afgestemd zodat ze elkaar versterken binnen en tussen de ontwikkellijnen;
•    Het train-de-trainer-principe (bij incompany trajecten); gericht op duurzame effecten voor de deelnemer én de organisatie.

Aan de slag met een training? 
In april ontvang je meer informatie over de verschillende trainingen, inclusief de data van de open inschrijvingen. Heb je nu al interesse in een incompany-traject voor jouw organisatie? Informeer dan gerust naar de mogelijkheden.
We kijken ernaar uit te starten! 

Frank Hermsen en Ivo Konings

Terug naar overzicht
image

TERUGBELVERZOEK

Of ga naar contactformulier
photo
WIL JE ADVIES?

Kom vrijblijvend in contact met een van onze adviseurs!