Over Frank Hermsen

Wat op papier staat is niet zo interessant, wat je er mee doet wel

Een verbindende en confronterende stijl: dat kenmerkt Frank. Hij confronteert opdrachtgevers met wat hij ziet en met wat de consequenties kunnen zijn van keuzes die ze maken. Anderzijds is hij ook een echte verbinder. Daarbij gaat hij niet tegenover de bestuurders, directies en managementteams staan, maar ernaast. Hij ziet bijzonder snel en gemakkelijk het gehele plaatje: het systeem achter de organisatie én de mensen. Frank kijkt dan ook nooit alleen naar de vraag, maar denkt altijd verder om zo het gewenste eindresultaat te bereiken. 

Een flexibele generalist 
Met Frank haal je niet één rol in huis. Als een kameleon kan hij zich aanpassen aan de wens en behoefte van de organisatie. Maar natuurlijk wel op een manier die nodig is om de organisatieontwikkeling of verandering te laten slagen. Of hij nu als trainer, coach of veranderadviseur aanschuift, maakt hem niet uit. Als hij maar zaken in beweging kan krijgen, want dan is hij op zijn best. En staat hij als flexibele en stevige sparringpartner naast je. Daarbij buigt hij zich over vraagstukken die te maken hebben met reorganisaties, fusies, herindelingen, grote veranderingen óf bij het van het papier af krijgen van plannen en strategieën. Zijn motto is niet voor niets ‘wat op papier staat is niet zo interessant, wat je er mee doet wel’. Zo zorgt hij ervoor dat datgene wat is bedacht in de praktijk ook gaat werken − en blijft werken. Ook is hij graag bezig met het trainen en coachen van mensen, waarbij hij veel waardevolle inzichten en tools deelt. Waarvan Frank energie krijgt? Van mensen die vooruit willen en echt geholpen willen worden. Frank gaat dan ook het liefst voor langdurige samenwerkingen. 

Ervaring
Na zijn studie gaf Frank bij de politie in Amsterdam leiding aan diverse onderdelen van de organisatie en verzorgde hij de opzet en uitvoering van grootschalige projecten en programma’s. In 2001 trad Frank in dienst bij Twynstra Gudde. Daar werkte hij als adviseur en manager, tot hij in 2005 als medeoprichter aan de wieg stond van Collegamento.

“Keuzes maken is voor mij dat leidinggevenden en professionals bij het maken van keuzes zicht hebben op de consequenties, in de volle breedte van de context waarin zij werken. Maar ook dat ze de consequenties van hun keuze(s) accepteren en hanteren. Ik help bij het zichtbaar maken van die consequenties, maar ook bij hoe ze in de praktijk te hanteren zijn.”

Terug naar overzicht
image

TERUGBELVERZOEK

Of ga naar contactformulier
photo
WIL JE ADVIES?

Kom vrijblijvend in contact met een van onze adviseurs!