Over Ivo Konings

Verbinding maken

In een verbindende rol begeleidt Ivo mensen, teams en organisaties. Samenwerken en het behalen van (maatschappelijke) opgaven staat vaak centraal. Hij weet op strategisch niveau te inspireren tot vernieuwende concepten en op operationeel niveau deze werkend te krijgen. Door samenhang te zien, de juiste dingen aan elkaar te knopen en de essentie eruit te halen. Of hij nu de rol als organisatieadviseur, teamcoach, project- of programmaleider op zich neemt: Ivo krijgt het in beweging zodat er stappen voorwaarts gezet worden. 

Oog voor vakmanschap
Het begint voor Ivo altijd met verbinding maken. Want waarvoor hij écht warmloopt, is het vakmanschap van mensen voorop zetten. Vanuit een integrale aanpak creëert hij heldere randvoorwaarden, die veel ruimte geven aan mensen om hun vak nog beter te kunnen uitoefenen. Daarna gaat hij aan de slag met de zachte kant, om professionals in hun kracht te zetten. Als het niet lekker loopt in een organisatie of team, haalt Ivo eerst van onderaf op wat er allemaal speelt. Daarbij schakelt hij moeiteloos tussen managementniveau en medewerkers. Hoe hij dat doet? Door héél goed te luisteren, door te kijken wat er precies nodig is en door een perspectief op de toekomst te schetsen. Met een frisse en nuchtere blik. Waarbij Ivo ongemakkelijke thema’s op tafel legt daar waar dat nodig is. 

Ervaring
Ivo studeerde bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij heeft bij zorgorganisatie Sensire gewerkt en mede het vernieuwingsprogramma “Bewogen Bewegen’ begeleid. Sindsdien is hij als adviseur, project-/programmaleider of coach bij uiteenlopende trajecten betrokken waarbij het ontwikkelen van mensen en teams in hun context een rode draad vormt.

“Keuzes maken gaat voor mij over invulling geven aan je vakmanschap. Samen met mensen en teams ga ik op zoek naar professionele ruimte en mogelijkheden om met elkaar te leren, het creëren van de gewenste prikkels en zo het beste eruit te halen. Inzicht krijgen in de te maken keuzes en het bewust maken van die keuzes vergroot het vakmanschap en versterkt je persoonlijk leiderschap.”
 

Terug naar overzicht
image

TERUGBELVERZOEK

Of ga naar contactformulier
photo
WIL JE ADVIES?

Kom vrijblijvend in contact met een van onze adviseurs!