Over Annette de Ruiter

Adviseren, meedenken en bruggen bouwen

Toegankelijk en laagdrempelig bereikbaar. Een verbinder die alle talen in een organisatie spreekt. Een duidelijke visie die voor iedereen te lezen is. Zomaar drie zinnen die Annette heel goed omschrijven. Want Annette weet hoe ze vraagstukken moet beetpakken. Stevig, met twee handen. Om vervolgens pas los te laten als het doel is bereikt. Ligt er een plan, dan weet Annette als geen ander hoe de kloof te overbruggen naar het dóen. Met concrete acties. En daarvoor brengt zij de nodige ervaring en een flinke dosis positieve energie met zich mee. 

Richting geven bij samenwerkingsvraagstukken
In de samenwerking tussen partijen met uiteenlopende belangen is vaak inzicht nodig om met elkaar een stap verder te komen. Vanuit de rol van onafhankelijke voorzitter en/of secretaris begeleidt Annette dit proces van A tot Z. Hierin voelt ze in no-time haarfijn aan wat er speelt, kan ze hier woorden aan geven en schept ze condities om zo tot een gezamenlijk resultaat te komen.

Werelden bij elkaar brengen
Een complex vraagstuk waarbij behoefte is aan iemand die adviseert, meedenkt en bruggen bouwt tussen verschillende partijen? Dan ben je bij Annette aan het juiste adres.
Met haar analytisch vermogen overziet ze het grotere geheel en raakt ze snel de kern. Annette spreekt de taal van zowel bestuurders als van professionals en cliënten. Daardoor kan zij als projectleider of programmamanager deze werelden bij elkaar brengen, de juiste verbindingen leggen en effectieve acties uitzetten. Daarbij kan ze zichzelf gerust expert noemen in het realiseren van een gezamenlijk resultaat bij uiteenlopende belangen. Op een warme, menselijke wijze.
Conflicten? Die kunnen vaak worden voorkomen als je goed kijkt, luistert en op tijd in actie komt. 

Ervaring
Annette heeft de Master of Health Administration aan de Tias Nimbas Businessschool gevolgd.
Als ergotherapeut heeft ze in verschillende sectoren in de zorg gewerkt. Vervolgens heeft ze als manager in de kinderpsychiatrie in Amsterdam gewerkt en als zorginkoper en senior projectmanager Innovatie bij Zilveren Kruis Achmea. Annette is gewend om te werken in een politiek krachtenveld waardoor het voor haar vanzelfsprekend is om op creatieve wijze een nieuwe aanpak vorm te geven en te implementeren.

“Keuzes maken is voor mij het goed doorleven van de consequenties en bewust afscheid nemen van hetgeen waarvoor je niet kiest. Dit helpt om bij stagnatie of teleurstelling op koers te blijven en op basis van de gemaakte keuzes te zoeken naar alternatieven om hetzelfde resultaat te bereiken.”

Terug naar overzicht
image

TERUGBELVERZOEK

Of ga naar contactformulier
photo
WIL JE ADVIES?

Kom vrijblijvend in contact met een van onze adviseurs!